Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایران، داستان غمبار برخورد مأموران شهرداری با ساخت و سازهای غیرمجاز را بازخوانی کرد و این پرسش را بار دیگر مطرح کرد که آیا صرف «مأموریم و معذوریم» می‌تواند توجیه گر برخوردهای خشن و خارج از شئون انسانی و شهروندی با کسانی باشد که خود قبل از هر چیز چوب بداقبالی روزگار را خورده‌اند و از داشتن سرپناهی حداقلی محروم مانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها قبل از اینکه مأموران شهرداری به سراغشان بیاید برای ماندن بر لبه حداقل‌های زیستن با نداری در تقلا و جنگند.

فقرا همیشه در جایی هستند که نباید باشند. آلونک ۱۰ متری آسیه در جایی بنا شده بود که مدعیان آن زیاد بودند؛ انتهای شهرک سجادیه شهر کرمانشاه که حریم آن فضای سبز و در مجاورت برق فشار قوی بود و شهرداری و اوقاف بر سر مالکیت زمین آن در کشمکش بودند.نیروهای اجرائیات شهرداری ۳۰ اردیبهشت ۹۸ با لودر به جان تعدادی از خانه‌های شهرک سجادیه افتادند؛ صاحبان خانه‌های کوچک آنجا برای حفظ سرپناه خود گرچه مقاومت کردند اما در مقابل نیروهای مجهز شهرداری راه به جایی نبردند. ویدئویی از یکی از این خانواده‌ها منتشر شده که یک زن بی‌سرپناه در کنار اثاثیه آسیب دیده‌اش ایستاده و می‌گوید، آن روز در خواب بوده است که ناگهان گاز اشک آور به داخل خانه زده شده و آنها مجبور به خروج از منزل شده‌اند. دقایقی بعد لودر شهرداری خانه آنها را با خاک یکسان کرده است. آسیه اما مقاومت بیشتری کرد و با پای برهنه و داد و بیداد کوشید تا لودر را متوقف کند؛ حتی خودش را در دهانه لودر انداخت تا شاهد ویران شدن آلونک‌اش نباشد اما سیاه‌پوشان اجرائیات هرگز کوتاه نیامدند.

پس‌ از تخریب کپر، مأموران اجرائیات خانم پناهی را برای انتقال به کمپ «چشمه سفید» در جنوب شهر، سوار خودرو خود کردند اما دقایقی بعد و پیش از رسیدن به مقصد قلبش از کار افتاد و همانند خانه‌اش نقش زمین شد و تمام.فیلم تخریب خانه آسیه پناهی و تقلاهای او را خود مأموران اجرائیات گرفتند؛ تصاویر دردناکی که چند روز بعد به یکی از پربازدیدترین خبرهای فضای مجازی استان سپس کشور تبدیل شد و احساسات عمومی را بشدت جریحه دار کرد. از همان زمان موجی از ابهام و سؤال‌های بی‌جواب در فضای عمومی مطرح شد اما مدیران شهرداری کرمانشاه تا چند روز فقط سکوت کردند؛

با داغ‌تر شدن فضا سرانجام غلامرضا شهبازی، مدیر اجرائیات شهرداری کرمانشاه پنجم خرداد در پاسخ به ایرنا خبر تخریب خانه و مرگ آسیه پناهی را تأیید کرد. او به‌صورت غیرمستقیم خانم پناهی را متهم به اعتیاد هم کرد و گفت: مأموران اجرائیات شهرداری کرمانشاه برای تخریب خانه‌ها حکم قضایی داشتند.

«سعید طلوعی» شهردار کرمانشاه هم همان روز در گفت‌وگو با «ایران» گفت: متأسفانه این خانم به نوعی عضو یک تیم ساخت و ساز غیرمجاز به شمار می‌رفت که هرجا ساخت و ساز غیر قانونی صورت می‌گرفت و قرار بود تخریبی صورت گیرد ایشان با گرفتن پول از سازنده اقدام به داد و فریاد و سعی در جلوگیری از تخریب می‌کرد.

به گفته وی، این چندمین موردی بوده که وی ادعا می‌کرده واحد بنا شده غیرمجاز متعلق به اوست. طلوعی مدعی شد: در این مورد خاص، ساخت وسازی که صورت گرفته در زمین متعلق به شهرداری بوده و جالب اینکه ساخت و ساز متعلق به شخص دیگری غیر از این خانم بوده که همه مدارک در این زمینه موجود است.

طلوعی تأکید کرد: در همه موارد ساخت و سازهای غیرمجاز که پس از چندین بار بررسی در مراجع ذیصلاح منجر به حکم قلع و قمع می‌شود چندین بار به سازنده اخطار داده می‌شود. ضمن اینکه این خانم پس از حضور لودر شهرداری برای تخریب به داخل بیل لودر می‌رود و با دادو فریاد می‌گوید حاضر به پایین آمدن نیست.

این ادعای شهردار کرمانشاه که آسیه پناهی عضو یک تیم ساخت و ساز غیرمجاز بوده هنوز اثبات نشده است اما دادستان عمومی و انقلاب مرکز کرمانشاه که چند روز پیش‌تر به ماجرا ورود کرده، روز پنجم خرداد به شبکه خبر گفت که مأموران شهرداری برای قلع و قمع بنا مجوز قضایی نداشته‌اند اما هیچ گونه آثار ضرب و جرحی هم روی بدن متوفی نبوده است.

شهرام کرمی در عین حال افزود: ما منتظر نتیجه نهایی بررسی پزشکی قانونی هستیم تا تصمیم لازم را بگیریم.

وقتی برای دلجویی

اکنون پس از فشار افکارعمومی و ورود دادستانی به پرونده، برخورد و ادبیات مسئولان شهرداری با این حادثه نیز صورت دیگری پیدا کرده است. روز دوشنبه جلسه دلجویی از بازماندگان آسیه پناهی در شهرداری کرمانشاه برگزار شد.
شهردار کرمانشاه به خانواده آسیه قول داد بزودی یک واحد مسکونی مهر در اختیار دختر و نوه آسیه پناهی قرار بگیرد تا شاید مرهمی بر زخم این خانواده باشد.

«علی پناهی» برادر آسیه پناهی به «ایران» گفت: «مصیبت بزرگی برای خانواده ما رخ داده جا دارد از همه کسانی که با ما همدردی کردند تشکر کنم. شهرداری در کنار داغی که کارکنانش به دلمان نشانده چندین بار از ما دلجویی کردند و البته خود آقای شهردار قول داده که به خواهرزاده‌ام و فرزندش یک واحد مسکونی مهر بدهد تا از این وضعیت خلاص شوند. امیدوارم آقای شهردار این قولشان را هرچه زودتر عملی کنند.»

امیررضا همایون دولتشاهی، مدیر روبط عمومی شهرداری کرمانشاه هم به «ایران» گفت: در جلسه‌ای که روز گذشته (دوشنبه) با خانواده پناهی داشتیم شهردار ضمن ابراز تأسف از اتفاقی که افتاده قول دادند دختر و نوه این خانم در یکی از واحدهای مسکونی مهر کرمانشاه اسکان داده شوند تا از این پس مشکل مسکن نداشته باشند.

تنبیه خاطیان آموزش مجریان

مدیر روابط عمومی شهرداری کرمانشاه گفت: شهرداری به هیچ وجه نوع برخورد با این خانم سالخورده را تأیید نمی‌کند و ما منتظر نظر مراجع قضایی و پزشکی قانونی برای علت اصلی مرگ این خانم هستیم.

وی افزود: متأسفانه برخورد عوامل اجرائیات شهرداری فراتر از حد استاندارد تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز بوده و در این راستا، تاکنون رئیس و معاون اجرائیات شهرداری که در عملیات تخریب حضور داشته عزل شدند و شهردار و معاون حقوقی منطقه ۳ شهرداری نیز از کار تعلیق شده‌اند. ما معتقد هستیم پرسنل اجرائیات می‌بایست فضا را مدیریت می‌کرد. به گفته وی، موارد مشابهی هم بوده که پرسنل شهرداری آسیب دیده بودند اما در این مورد خاص می‌شده با سعه صدر بیشتری عمل می‌شد.

او بر اصلاح رفتارپرسنل اجرائیات شهرداری کرمانشاه تأکید کرد و افزود: شهرداری به منظور چگونگی مدیریت بحران در چنین مواردی و افزایش آگاهی پرسنل اجرائیات بزودی کارگاه‌های آموزشی را برگزار می‌کند تا این همکاران بتوانند ضمن اجرای قانون، تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز را هم مدیریت کنند.

او تصریح کرد: متأسفانه در موارد بسیاری زمین خواران با سوءاستفاده از معصومیت برخی افراد مانند مرحومه پناهی سعی در جلوگیری از تخریب ساخت و سازهای غیرقانونی می‌کنند که به دستور شخص شهردار بنا شده از این پس این دو گروه از هم متمایز می‌شوند و بخش اجرائیات با دقت نظر بیشتری به وظایف‌شان عمل کنند.

به گفته وی منطقه فدک متعلق به اداره اوقاف است اما کاربری فضای سبز دارد و به‌دلیل جانمایی دکل‌های برق فشار قوی بسیار می‌تواند برای ساکنان ساخت و سازهای غیرقانونی خطرناک باشد.

کد خبر 517602 برچسب‌ها حوادث ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حوادث ایران ساخت و سازهای غیرمجاز اجرائیات شهرداری شهرداری کرمانشاه آسیه پناهی ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۳۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت در ماجرای سنگلج جایز نیست!

یک فعال هنری و کارشناس میراث فرهنگی، با ابراز تاسف از وضعیت تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج، سکوت شهرداری را در این زمینه، نشان‌گر کم‌توجهی به جامعه هنری دانست.

به دنبال تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج که نگرانی‌هایی را بابت امنیت این تماشاخانه قدیمی تهران ایجاد کرده، ابراهیم گله‌دارزاده، فعال تئاتر و کارشناس میراث فرهنگی به ایسنا گفت: در این ماجرا سه مرحله بی‌سلیقگی رخ داده است. اولین نکته اینکه، پیش از تخریب ساختمان کناری تماشاخانه باید اطلاع‌رسانی می‌شد. اگر خانواده تئاتر و مخاطبان از پیش در جریان این تخریب بودند، نه این گونه دچار نگرانی می‌شدند و نه گروه‌های در حال اجرا متضرر می‌شدند اما در حال حاضر گروهی که مشغول اجرای نمایش خود بوده، دچار زیان شده. زیرا مخاطب برای حضور در تماشاخانه احساس ناامنی می‌کند و حق هم دارد چون وقتی ساختمان کناری با ابزارآلات سنگینی تخریب می‌شود، طبیعی است که هم گروه اجرایی و هم مخاطبان احساس ناامنی کنند. در حالیکه اگر از قبل اطلاع‌رسانی می‌شد، با این همه مساله مواجه نمی‌شدیم.

او ادامه داد: از سوی دیگر اگر پیش از تخریب، اطلاع‌رسانی می‌شد، کارشناسان میراث فرهنگی می‌توانستند به اجرای بهتر این تصمیم‌گیری کمک کنند . آنان با اظهارنظرهای کارشناسانه خود به کل فرآیند این ساخت و ساز کمک می‌کردند اما بی‌خبری جامعه هنری و میراث فرهنگی، همه را دچار سوءتفاهم و سردرگمی می‌کند.

گله‌دارزاده با اشاره به اینکه در مرحله تخریب هم اطلاع‌رسانی انجام نمی‌شود، افزود: حالا هم که ساختمان در حال تخریب است، باز هم هیچ گونه اطلاعاتی درباره چگونگی این تخریب اعلام نشده و هیچ ضمانتی بابت تامین امنیت تماشاخانه سنگلج داده نشده است. در تصاویری که از تخریب ساختمان مجاور منتشر شده، هیچ گونه سازه پشتیبانی که بتواند امنیت سنگلج را تامین کند، به چشم نمی‌خورد.

او با تاکید بر ضرورت حضور کارشناسان میراث فرهنگی در مراحل تخریب و ساخت و ساز ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج ادامه داد: با توجه به صحبت‌هایی که انجام شده، میراث فرهنگی نظارت چندانی بر این پروژه ندارد در حالیکه کارشناس میراث باید در طول اجرای پروژه در محل مستقر باشد تا جلوی آسیب‌های احتمالی به تماشاخانه گرفته شود. اما متاسفانه معمولا اقدامات ما، بعد از وقوع فجایع و مشکلات رخ می‌دهد و جنبه پیشگیرانه ندارد.

گله‌دارزاده اضافه کرد: در چنین پروژه‌هایی معمولا پیمانکار هزینه‌های پشتیبانی را کاهش می‌دهد چون در صورت بروز هر حادثه‌ای، بیمه را موظف به جبران آن می‌داند. بنابراین علاقه‌مند است کارش را با هزینه کم و سرعت بالا پیش ببرد در حالیکه نباید پیمانکار را رها کرد تا طبق دلخواه خود عمل و به امنیت ساختمان بی‌توجهی کند.

مدیر پیشین مجموعه تئاتر شهر خاطرنشان کرد: درباره آینده این پروژه هم اطلاع‌رسانی نشده و معلوم نیست قرار است چه اتفاقی رخ بدهد در حالیکه هر گونه ساخت و سازی در مجاورت تماشاخانه سنگلج باید طبق قوانین ساختمان‌های

ثبت‌شده در میراث ملی باشد و این شامل ارتفاع ساختمان مجاور و شکل و شمایل آن نیز می‌شود ولی ما اصلا نمی‌دانیم بعد از این تخریب، چگونه ساخت و سازی انجام خواهد شد.

او با تاکید بر وظایف شهرداری‌ها در گسترش فضاها و فعالیت‌های فرهنگی و هنری یادآوری کرد: همان گونه که توضیح دادم، در تخریب ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج در هیچ یک از سه مرحله پیش از تخریب، حین و بعد از تخریب، اطلاع‌رسانی انجام نشده و این برازنده شهرداری تهران که بر در و دیوار شهر اشعار شاعران بزرگ این کشور از سعدی تا دیگر شاعران نامدار معاصر را نصب و تلاش می‌کند خود را به عنوان یک چهره فرهنگی نشان بدهد، نیست. این رفتار ما را دچار تناقض می‌کند که آن اقدامات شهرداری، جنبه تبلیغاتی دارد.

او همچنین از سکوت شهرداری درباره انتقادها و هشدارهایی که بعد از تخریب این ساختمان مطرح شده، نیز ابراز تاسف کرد و افزود: این سکوت، یک بی‌سلیقگی بزرگ رسانه‌ای است چراکه حتما باید درباره این موضوع اطلاع‌رسانی می‌شد. از سوی دیگر، ساختمان مجاور سنگلج سال‌ها محل بحث بود تا با پیوستن به این تماشاخانه، ضمیمه سرانه فرهنگی تهران بشود. این موضوع در ادوار گوناگون شورای شهر، شهرداری و نیز ارشاد مورد بحث بوده و بزرگان هنر کشورمان خواستار اجرای آن بودند اما با تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه، همه تلاش‌ها، پیگیری‌ها و بحث و گفتگوها بی‌نتیجه ماند.

گله دارزاده با تاکید بر اینکه شهرداری نباید از کنار مسائل فرهنگی به سادگی گذر کند، توضیح داد: در اقدام اخیر شهرداری در مجاورت سنگلج به نظر می‌رسد که شهرداری معتقد است این ساختمان متعلق به ماست و هر کاری بخواهیم با آن انجام می‌دهیم. در حالیکه در خاورمیانه تماشاخانه‌های قدیمی خیلی زیادی نداریم و سنگلج در کنار چند تماشاخانه دیگر در شهرهای دیگری کشورمان، جزو معدود تماشاخانه‌های قدیمی این منطقه از جهان است. چنین تماشاخانه‌ای در هر کشوری به عنوان یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری به شمار می‌آید. بی‌تفاوتی و تهدید این ساختمان از سوی نهادی که اشعار شاعران بزرگ را بر در و دیوار می‌زند، زیبنده نیست. بخصوص که فاصله تماشاخانه سنگلج تا شورای شهر و شهرداری فقط چند صد متر است.

این کارشناس میراث فرهنگی متذکر شد: بسیاری از شهروندان تهرانی به دلیل ویژگی‌های بنای سنگلج با آن عکس یادگاری دارند یعنی این ساختمان، بخشی از خاطره جمعی مردم ما و جزو نمادهای شهر ما تلقی می‌شود. در تمام جهان، نهاد شهرداری، توجه خاصی به چنین نمادهایی دارد و خودش حافظ چنین بناهایی است اما حالا شهرداری ما ،خود، مسبب نگرانی خانواده فرهنگ و هنر و مخاطبان شده است.

گله‌دارزاده با ابراز تاسف از سکوت شهرداری در پاسخ به انتقادات و نگرانی جامعه هنری در چند روز اخیر ادامه داد: درباره این موضوع مدام خبرهایی منتشر می‌شود ولی هیچ کسی پاسخگو نیست. مساله اصلی، یافتن مقصر یا خطاکار نیست بلکه تامین امنیت تماشاخانه سنگلج و رفع نگرانی جامعه هنری است و تنها جایی که می‌تواند این نگرانی را برطرف کند، خود شهرداری است ولی در هیچ یک از رسانه‌ها، پاسخی از سوی این نهاد ندیدیم.

او در پاسخ به اینکه شاید این سکوت و پرهیز از اطلاع رسانی به این دلیل بوده که جامعه هنری را در عمل انجام شده قرار بدهند، توضیح داد: امیدوارم چنین نباشد و شفاف‌سازی صورت بگیرد. از شهرداری که خود باید مراقب اماکنی مانند تماشاخانه سنگلج باشد و برای توسعه آن و دسترسی بهتر شهروندان به آن کوشا باشد، انتظار می‌رود هر چه زودتر این نگرانی را برطرف کند و این پاسخگو نبودن پسندیده شهرداری نیست. زیرا یا نشان‌گر بی‌اعتنایی به این همه پرسش و نگرانی است که زیبا نیست یا شاید برای رو به رو نشدن با مخالفت‌های احتمالی است در حالیکه باید مساله را شفاف مطرح کنند. یا می‌توانند مخالفان را قانع کنند یا باید مشکلات احتمالی را که از سوی آنان مطرح می‌شود، برطرف کنند تا پروژه با حداقلِ خطا جلو برود. بنابراین از هر زاویه که بنگریم، این سکوت نه مقرون به صرفه است نه منطقی و نشان‌گر بی‌توجهی به خانوده زحمت‌کش و شریف تئاتر است و امیدوارم هر چه زودتر پاسخ بدهند.

انتهای پیام           

دیگر خبرها

  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در تهران به کجا رسید؟
  • پرسنل حجمی و شرکتی شهرداری ارومیه ساماندهی و تعیین تکلیف شوند
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟
  • پیاده‌روی چهارراه عضد اراک تعریض می‌شود
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • سکوت در ماجرای سنگلج جایز نیست!
  • (ویدئو) روایت زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»
  • خسارت بارش‌های شدید به زیر ساخت‌های شهری جنت مکان گتوند
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)